Waarom het Spreewald een bezoekje waard is!

Waarom het Spreewald een bezoekje waard is!

Het Spreewald

Een bezoekje waard!

Op slechts een uurtje ten zuidoosten van Berlijn ligt
het prachtige natuurgebied Spreewald, ook wel eens het Venetië van Duitsland genoemd.
Het is een oud moeras- en veenweidenlandschap dat zijn naam
en ontstaan dankt aan de rivier Spree.
Hier alvast enkele redenen waarom het Spreewald een bezoekje waard is!
Spreewald

"KLEIN VENETIË" - HET SPREEWALD

Het Spreewald staat bekend om schattige dorpjes, idyllische waterwegen en goddelijke Spreewalder augurken. De vele aftakkingen van de Spree vormen een enorm rivierdelta met extreem smalle waterwegen en een uniek landschap aan rivierduinen, moerassen en veenstroken. Het leukste is dan ook om de regio per boot te verkennen!

Spreewald augurken

SPREEWALDER AUGURKEN

De favoriete delicatesse van de regio zijn augurken. Deze worden ingelegd in azijn met smaakmakers als knoflook, dille, peper en kruiden. Het is een must om in ieder geval één keer augurken te eten in het Spreewald. Ze staan bij ieder restaurant op de kaart en in sommige dorpen staan ook stalletjes langs het water waar je deze kan kopen.

Mensenrechtenmuseum

HET SINISTERE VERLEDEN VAN DE DDR

Bij een bezoek aan het museum voor de mensenrechten in Cottbus herbeleef je de geschiedenis van de Stasi en de vroegere DDR. Het museum is opgetrokken in de beruchte en grootste politieke gevangenis van de DDR. Het museum wil er voor zorgen dat het ontrecht begaan onder het voormalige communistische bewind nooit vergeten wordt.

Spreewald Lubbenau

HET HISTORISCHE SPREEWALDDORP LUBBENAU

Lübbenau is gelegen in het hart van het Unesco biosfeerreservaat en doet met haar charmante oude stad denken aan het Venetië van 1500 jaar geleden, toen de eerste vissersfamilies in de regio neerstreken. De bruisende havenwijk en de vele traditionle restaurantjes met biertuin kenmerken het gezellige Lubbenau. Ook het kasteel en kasteelpark van Lubbenau zijn een bezoekje waard.

Zin om mee te reizen?

Heb jij ook zin om het Spreewald te verkennen? Dit jaar gaat onze Goldclub finalereis naar deze prachtige streek. We verblijven bovendien in het uitstekende Spreewald Parkhotel****.