CORONA VOUCHER

CORONA VOUCHER

Info over de voucher

De wet voorziet dat de reiziger, wiens reis wegens onvermijdbare en buitengewone omstandigheden is geannuleerd, in principe recht heeft op terugbetaling van de reeds betaalde bedragen. Gezien de huidige buitengewone omstandigheden heeft de federale regering echter een tijdelijk ministerieel besluit uitgevaardigd, waarbij de reisorganisator wordt gemachtigd om geannuleerde reizen niet te vergoeden, maar om een ​​voucher te verstrekken voor gebruik bij een toekomstige reis, in plaats van een terugbetaling.

Mijn vakantie werd geannuleerd, wat nu?

U wordt per post door ons gecontacteerd en ontvangt een voucher in ruil voor het door u betaalde bedrag. Deze voucher is 1 jaar geldig en kan gebruikt worden voor een reis in de toekomst.

Ik heb een reis geboekt maar wens deze te annuleren.

Afreizen die niet door ons zelf worden geannuleerd zullen tot nader order gewoon kunnen doorgaan. Wij houden de ontwikkelingen dan ook goed in de gaten. Indien u uw reis toch wenst te annuleren, dan gelden de algemene annuleringsvoorwaarden.

Ik heb mijn reis geboekt bij een reisbureau. Krijg ik dan ook een voucher?

Wanneer je een Rantour reis geboekt hebt, maak je altijd aanspraak op een voucher. Jouw reisagent zal hiervoor met jou contact opnemen.

Wat is de waarde van de voucher? Hoe kan ik deze inruilen?

De waarde van de voucher is gelijk aan het door jou reeds betaalde bedrag. Wij rekenen geen administratieve kosten aan voor het afleveren van de voucher. Je kan deze omruilen voor een Rantour reis naar keuze. Is de reis die je gekozen hebt duurder? Dan betaal je de meerprijs voor deze vakantie.

Tot wanneer is de voucher geldig?

De voucher is één jaar geldig vanaf het moment van uitgifte. Je hebt een jaar tijd om een nieuwe reis te reserveren. De vertrekdatum van de reis mag dus na de vervaldatum van de voucher zijn. Onze vouchers worden automatisch verlengd tot 31/12/2022. Reservatie van de reis dient te gebeuren voor 31 december 2022 maar de reis zelf kan plaatsvinden in 2023.

Kan ik de voucher overdragen?

De voucher is persoonsgebonden en kan dus niet worden overgedragen.

Ik wil liever geen voucher, kan ik een terugbetaling vragen?

De betaling mag worden aangevraagd vanaf 12 maanden na de uitgiftedatum van de corona tegoedbon. (vanaf de vervaldag van de tegoedbon) De organisator dient de terugbetaling uiterlijk 6 maanden na de aanvraag voor terugbetaling over te maken. Er worden voor de terugbetaling geen kosten aangerekend en het bedrag wordt integraal terugbetaald.