CORONA VOUCHER

CORONA VOUCHER

Info over de voucher

Inmiddels zijn alle niet-essentiële reizen naar het buitenland verboden. Om die reden hebben wij besloten om onze afreizen (dagreizen en meerdaagse reizen) t.e.m. 31/05/2020 te annuleren. Je zal hiervoor van ons een voucher ontvangen die je kan gebruiken voor een reis met een latere vertrekdatum.

De wet voorziet dat de reiziger, wiens reis wegens onvermijdbare en buitengewone omstandigheden is geannuleerd, in principe recht heeft op terugbetaling van de reeds betaalde bedragen. Gezien de huidige buitengewone omstandigheden heeft de federale regering echter een tijdelijk ministerieel besluit uitgevaardigd, waarbij de reisorganisator wordt gemachtigd om geannuleerde reizen niet te vergoeden, maar om een ​​voucher te verstrekken voor gebruik bij een toekomstige reis, in plaats van een terugbetaling.

Ik heb een reis geboekt met vertrek voor 31 mei.

Reizen t.e.m. 31 mei werden geannuleerd, alle reizigers worden door ons gecontacteerd.

Ik heb een reis geboekt met vertrek vanaf 1 juni.

Wij houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten maar kunnen hier voorlopig nog geen uitspraken over doen. Indien u uw reis toch wenst te annuleren, dan gelden de algemene annuleringsvoorwaarden.

Wanneer ontvang ik de voucher?

Onze medewerkers zijn volop bezig met de administratieve afhandeling. U zal de vouchers spoedig per post ontvangen.

Ik heb mijn reis geboekt bij een reisbureau. Krijg ik dan ook een voucher?

Wanneer je een Rantour reis geboekt hebt, maak je altijd aanspraak op een voucher. Jouw reisagent zal hiervoor met jou contact opnemen.

Wat is de waarde van de voucher? Hoe kan ik deze inruilen?

De waarde van de voucher is gelijk aan het door jou reeds betaalde bedrag. Wij rekenen geen administratieve kosten aan voor het afleveren van de voucher. Je kan deze omruilen voor een Rantour reis naar keuze. Is de reis die je gekozen hebt duurder? Dan betaal je de meerprijs voor deze vakantie.

Tot wanneer is de voucher geldig?

De voucher is één jaar geldig vanaf het moment van uitgifte. Je hebt een jaar tijd om een nieuwe reis te boeken. De vertrekdatum van de reis mag dus na de vervaldatum van de voucher zijn.

Kan ik de voucher overdragen?

De voucher is persoonsgebonden en kan dus niet worden overgedragen.

Ik wil liever geen voucher, kan ik een terugbetaling vragen?

Wij betreuren de huidige situatie maar vragen uw begrip voor deze onvermijdbare en buitengewone omstandigheden. In samenspraak met de regering hebben wij voor een uitzonderlijke oplossing gekozen. Terugbetaling is dus niet mogelijk voor reizen waarvoor wij een voucher aanbieden.