Jouw vakantie zonder zorgen begint bij Rantour

Jouw vakantie zonder zorgen begint bij Rantour

WE MOGEN TERUG OP REIS!

We hebben er zo lang naar uitgekeken en eindelijk kan het weer, genieten van een welverdiende vakantie. Onze reisagenten zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en procedures. Wij helpen je dan ook graag bij het kiezen van een veilige bestemming. Wij brengen je documenten in orde voor vertrek én terugkomst maar ook tijdens je reis staan wij klaar om eventuele problemen op te lossen. Jouw vakantie zonder zorgen? Die begint bij Rantour!

IK GA OP REIS EN IK NEEM MEE: EEN CORONACERTIFICAAT

Het zogenoemde "EU Digital COVID Certificate" moet reizen binnen de Europese Unie (en mogelijk ook IJsland, Noorwegen, Zwitserland en Liechtenstein) gemakkelijker maken (let op: sinds de brexit behoort het Verenigd Koninkrijk niet meer tot de EU.) Je hebt het certificaat ook nodig als je minder dan 48 uur naar het buitenland gaat.

Wanneer krijg je zo een certificaat?

  • Je bent volledig gevaccineerd tegen het coronavirus. Een vaccinatiecertificaat is 1 jaar geldig vanaf de dag na de vaccinatie.
  • Je beschikt over een negatieve PCR-test. De test is 72 uur geldig vanaf het moment dat je de test aflegt.
  • Je testte positief op het coronavirus in de voorbije 6 maanden en je hebt dus voldoende immuniteit opgebouwd.

Hoe kan je het certificaat aanvragen?

Je kan het coronacertificaat gratis aanvragen op verschillende manieren:

  • Het coronacertificaat is opvraagbaar via de gratis CovidSafeBE-app (beschikbaar voor iOS en Android).
  • Je kunt ook op sites als Covidsafe.beburgerprofiel.be en mijngezondheid.belgie.be terecht. Om certificaten digitaal op te vragen heb je ofwel jouw identiteitskaart, pincode en kaartlezer nodig, ofwel een andere geactiveerde digitale sleutel (bijvoorbeeld de itsme-app).
  • Het is ook mogelijk om het certificaat via de post op te vragen. Daarvoor bel je 078/78.78.50 of 02/214.19.19.

Wat met kinderen?

Kinderen jonger dan 6 jaar hebben geen certificaat nodig om te kunnen reizen. Kinderen en jongeren tussen 6 en 18 jaar wel.

Gratis PCR-test

De overheid voorziet voor elke burger 2 gratis tests. Om deze test aan te vragen surf je naar de website mijngezondheid.belgië.be. Daar moet je inloggen met je identiteitskaart of de itsme-app. Het systeem zal dan zelf nagaan of je recht hebt op een gratis test en je een cijfercode geven als dat zo is. Met die code kan je dan, via dezelfde website, meteen een reservatie maken in een testcentrum naar keuze. De code die je krijgt, is 10 dagen geldig. In die periode moet je ook je test laten afnemen. Een code aanvragen voor een test die pas twee weken later plaatsvindt, kan dus niet. Let goed op, want op die manier kan je een gratis test kwijt zijn. Het testresultaat van je PCR-test kan je raadplegen op myhealthviewer.be of via de CovidSafeBE-app.

BIJ TERUGKOMST IN BELGIË

Ten vroegste 48 uur voor je aankomst weer in België, moet je het Passagier Lokalisatie Formulier (PLF) ivullen. Op basis daarvan zal er beslist worden of je een risico hebt gelopen en of je al dan niet moet worden getest.

Laatste informatie

De EU-landen zijn het eens geworden over een gecoördineerde aanpak van de beperking van het vrije verkeer in reactie op de coronapandemie. Dit omvat een kleurcode voor de indeling van regio’s op basis van de epidemiologische situatie daar. Bekijk je graag in detail wat de situatie is voor jouw favoriete bestemming? Op de volgende website kun je een gedetailleerd overzicht vinden van maatregelen per bestemming die van toepassing zijn.

Reopen Europe
Reopen Europe